Praktijk Psynaps


Irene Hartel

Irene Hartel

Ik ben geboren op 08-03-1959 heb een dochter en ik woon in Amsterdam. Ik heb 25 jaar gewerkt in de Geestelijke gezondheidszorg als Maatschappelijk werkster, Casemanager en als Sociaal – psychiatrisch verpleegkundige.


Met plezier heb ik me jaren ingezet voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

Na een geweldige ervaring met lieve mensen op een workshop zang in Frankrijk die gegeven werd door de dirigente (Anne Marie Blink) van "Zing voor je leven", een koor voor mensen met kanker en betrokkenen, begon als vanzelf een nieuwe wind te waaien op mijn pad. Een nieuwe opleiding psycho-oncologie ontstond vanuit SPOT (Specialisme Psycho - Oncologische therapie) en HYPNOS ( Academie voor Hypnotherapie - Barbelo Uijtenboogaardt ) waar ik me direct bij kon aansluiten en ik volgde de Imaginatie Toolkit voor kanker en andere chronische ziekten bij Jan Taal. Ik voegde me bij het bovengenoemde koor en werd buddy voor kankerpatiënten.

Mijn eigen praktijk die ik officieel als geopend beschouw vanaf 12-12-12 is bedoeld voor vrouwen met kanker in alle stadia. Specifiek georiënteerd op vrouwen omdat wij vrouwen vaak een andere benadering van problematiek  hebben dan mannen en omdat ik mijzelf natuurlijk geheel kan vinden in deze belevingswereld.
Ik maak in de therapie gebruik van verschillende methodieken waarin je daadwerkelijk betrokken bent in jouw proces en dat geeft je weer veel positieve energie. De doelstelling van mijn behandeling ligt o.a. in het voorbereiden en dragelijker maken van de medische behandeling, het leren omgaan met emoties in samenhang met de ziekte, het verbeteren van de kwaliteit van leven, het verdiepen in de communicatie naar dierbaren en het omgaan met sterven.